Targeted microorganism detection with molecularly imprinted polymer biosensor

Targeted microorganism detection with molecularly imprinted polymer biosensor

The molecularly imprinted polymer (MIP) electrochemical biosensor developed for the rapid and selective detection of Enterococcus faecium has been published in the Journal of Electroanalytical Chemistry (IF: 4.1).

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nden (İBG) Dr. Arif Engin Çetin ve Fatma Kurul ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden (İKÇÜ) Prof. Dr. Seda Nur Topkaya Çetin, Dr. Öğr. Üyesi Yamaç Tekintaş ve Arş. Gör. Dr. Hüseyin Oğuzhan Kaya tarafından geliştirilen, gerçek idrar örneklerinde Enterococcus faecium'u yüksek hassasiyetle tespit etme yeteneğine sahip MIP bazlı elektrokimyasal biyosensör, diğer bakterilerden ayırt etme kapasitesiyle öne çıkmaktadır. Özellikle idrar yolu enfeksiyonlarına sebep olan bu bakteri türünün hızlı ve doğru tespiti, enfeksiyon kontrolü açısından büyük önem taşımaktadır.

Sensör, Enterococcus faecium ile inkübe edildiğinde, impedans değişikliklerini izleyerek bakterinin en küçük miktarlarını bile tespit edebilemektedir. 9 CFU/mL tespit sınırıyla, düşük konsantrasyonlardaki Enterococcus faecium'u başarıyla belirleyebilen bu sensör, klinik tanı süreçlerinde hız ve doğruluğun artırılmasına yönelik önemli bir katkı sağlar. Böylece, biyosensör teknolojileri enfeksiyon kontrolü alanındaki potansiyelini bir kez daha göstermektedir.